Autor: Maarit Eerme • 20. oktoober 2023

Jaekaubanduse palgad on kõige vähem kasvanud

Figure Baltic Advisory (varem Fontese Palgakonsultatsioonid) palgauuringu tulemused näitavad, et 2023. aastal on palku tõstnud valdavalt enamus tööandjaid ja suurem sissetulek jõudis kokku 92%ni töötajatest. Kuid kaubanduse valdkonnas on kõige vähem kasvanud jaemüügiettevõtete palgad.
Kõige tagasihoidlikum oli palgamuutus müügisektoris
Foto: CAR GIRL / Unsplash

“Me võime vaadata palgamuutusi mitme erineva nurga alt, kuid mulle endale meeldib rääkida palgainflatsioonist. See näitab siis seda, et kui inimene teeb täpselt sama tööd samas ettevõttes kui aasta tagasi, kui palju ettevõte on valmis talle rohkem maksma," küsis Figure Baltic Advisory analüütik Ilmar Põhjala. Ta rääkis, et kogu turul tervikuna oli kuu põhipalga keskmine inflatsioon (muutus) 13,4% ja aasta kogupalga keskmine inflatsioon 13,7%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700