Autor: Kaubandus.ee • 8. november 2023

Septembris kasvas oluliselt Aasia turistide arv majutusettevõtetes

Statistikaameti andmetel peatus 2023. aasta septembris majutusettevõtetes ligi 274 000 turisti, mis on 5% võrra rohkem kui aasta varem samas kuus, kuid 36% vähem kui käesoleva aasta augustis. Mulluse septembriga võrreldes oli majutusettevõtetes rohkem nii välis- kui siseturiste.
Traditsiooniliselt peatus Eesti majutusettevõtetes kõige rohkem Soomest saabunud turiste, kes moodustasid 35% välisturistidest.
Foto: LIIS TREIMANN

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus septembris Eesti majutusettevõtetes 138 000 välisturisti. „Kuigi mulluse septembriga võrreldes ööbis majutusettevõtetes 7% rohkem välisturiste, siis kriisieelse 2019. aasta septembrikuu taset välisturistide arv veel ei saavutanud, jäädes sellest rohkem kui neljandiku (27%) võrra väiksemaks,“ lisas Laurmaa. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 136 000 ning neid oli 4% enam kui mullu septembris ja 29% enam kui kriisieelse 2019. aasta samas kuus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700