Autor: Kaubandus.ee • 9. november 2023

Septembris süvenes kaubavahetuse langus

Statistikaameti andmetel eksporditi septembris kaupu ligi 1,5 miljardi ja imporditi ligi 1,7 miljardi euro eest. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 24% ning import 22%. Kaubavahetuse puudujääk septembris oli 207 miljonit eurot, mis suurenes aastataguse ajaga võrreldes 13 miljoni euro võrra.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti väliskaubanduse tiimijuht Evelin Puura märkis, et septembris vähenes eksport ja import märgatavalt peaaegu kõigis kaubagruppides. Sarnane kaubavahetuse vähenemine on toimunud kogu III kvartali jooksul. „Kolmandas kvartalis oli langus suurem kaubavahetuses EL-i väliste riikidega. Eksport kolmandatesse riikidesse vähenes 41% ja import nendest 44%. Kõige enam vähenes mineraalsete toodete eksport ja import. Oluliselt vähenes veel elektriseadmete ning puidu ja puittoodete väljavedu ning metalli ja metalltoodete ja mehaaniliste masinate sissevedu,“ lisas Puura.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070