Autor: Kaubandus.ee • 8. detsember 2023

Oktoobris langes majutusettevõtetes peatunud turistide arv

Statistikaameti andmetel peatus 2023. aasta oktoobris majutusettevõtetes üle 251 000 turisti, mis on 7% võrra vähem kui aasta varem samas kuus ja 8% vähem kui käesoleva aasta septembris. Aastases võrdluses oli majutusettevõtetes vähem nii välis- kui siseturiste.
Sokos Hotel Viru
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus oktoobris Eesti majutusettevõtetes 124 000 välisturisti. „Mulluse oktoobriga võrreldes ööbis majutusettevõtetes 5% vähem välisturiste ning kriisieelse 2019. aasta oktoobrikuu tasemele jäi välisturistide arv enam kui neljandiku (28%) võrra alla,“ lisas Laurmaa. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 127 000 ning neid oli 9% vähem kui mullu oktoobris, kuid 9% enam kui kriisieelsel 2019. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700