Autor: Kaubandus.ee • 28. märts 2024

Jaekaubandusettevõtete müügitulu on 18 kuud vähenenud

Tööstuskaupadest vähenes müügitulu kõige rohkem majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes
Foto: Andres Haabu
Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2024. aasta veebruaris 739 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügitulu püsivhindades 3%.

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul on jaekaubandusettevõtete müügitulu vähenemine kestnud juba poolteist aastat järjest. „Eelmise veebruariga võrreldes kahanes tööstuskaupade kaupluste müügitulu 8% ja toidukaupade kaupluste müügitulu 2%. Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu kasv aga jätkus ning müük suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 9%,“ lisas Pihlak.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757