HoReCa sektori hinnatõus on väike, kui võrrelda poetoidu ja koduga seotud kulude kasvu, hindas Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.

- Luminor panga peaökonomist Lenno Uusküla
- Foto: Liis Treimann
Hotellid ja restoranid on suhteliselt odavad ning restorani- ja kodutoidu võrdluses on kaalukauss liikunud esimese poole,“ hindas majanduses toimuvat Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. ”Võrreldes COVID-19 eelse ajaga ehk 2019. aasta detsembriga, on toit meil poodides kallinenud 45% ja koduga seotud kulud suisa 79%. Seevastu restoranide ja hotellide hinnad on tõusnud “vaid” 30%,“ ütles ta ja lisas naljaga pooleks, et siit võikski siis järeldada, et väljas söömine ja magamine on odavam kui kodune toit ja ase.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
“Kui ma saaksin alustada uuesti, investeeriksin oma kinnisvarasse, mitte ei rendiks kauplusepinda,” kõlab preemiumbrändide kaupluse Lartusi asutaja Karin Mängeli üks õppetund.