Autor: Merit Võigemast • 14. mai 2024

Võitjad selgunud: need on Eesti parimad uued toidutooted ja tähtsaimad turutrendid

Valik 2023. aasta NielsenIQ uuringu võidutoodetest
Foto: Fotokollaaž kuvatõmmistest
Eestlased on Baltikumi kõige julgemad uute toodete testijad ehk uute toodete müügikäive on Eestis kogukäibest kõige suurem, selgus NielsenIQ viimasest tarbijauuringust.

2023. aastal armastasid eestlased enim uusi kohupiimatooteid, kondenspiimatooteid ja marineeritud lihatooteid. Eriti maiustasid eestlased just uute kohukeste ja kohupiimakreemidega - mullu moodustas uute kohupiimatoodete müügitulu suisa 33% kogu tootekategooria käibest - neid tuleb järelikult igal aastal tublisti juurde arendada. Täpsema võrdlustabeli leiad loo lõpuosast.

NielsenIQ asetas pjedestaalile aga ka Eesti kõige mõjukamad uued tooted. Parimad turule toodud uued tooted selgusid 24 eri kategooriates. Siinkohal avaldamegi võitjad:

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757