Ikea looja kolib maksupaost Rootsi tagasi

Maailma suurima sisustuskaubamajade keti Ikea looja ning Euroopa rikkaim mees Ingvar Kamprad kolib tagasi Rootsi, kust ta 1973. aastal maksupõgenikuna Šveitsi kolis.

"Rootsi tagasi kolimisega saan olla lähemal oma perekonnale ja vanadele sõpradele," teatas Kamprad Rootsi raadiole ja ajalehtedele tehtud avalduses. "Pärast seda kui minu armas naine Margaretha umbes poolteist aastat tagasi suri, on vähe seda, mis mind Šveitsis kinni hoiaks," vahendas Bloomberg.

Bloombergi miljardäride indeksi järgi on 87-aastane Kamprad 51,7 miljardi dollariga maailmas jõukuselt neljandal kohal. 1980. aastatel lõi Kamprad Ikea jaoks keerulise omandistruktuuri ning kuna Kamprad seda struktuuri kontrollib, arvestab Bloomberg oma miljardäride indeksis Kampradi jõukust hinnates Ikea väärtuse sinna sisse. Kamprad ise sellise rehkendusega nõus ei ole.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara