Kiires tempos müüki ja eeskätt eksporti suurendav Foodstudio vaatab ringi, kuhu teha oma tehas. "Või kas teha üldse kaks tükki: üks Eestisse ja teine mujale," märkis ettevõtte asutaja ja suuromanik Helgor Markov.
Markov rääkis Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis, et kunagi pakuti talle ka võimalust teha suur tehas Poola, aga "Poola kuidagi ei eruta". Samas on temas huvi tekitanud ühe teise Eesti ettevõtte minek tehasega Saksamaale, mis edasiseks võib aidata avada uusi turge. "Mujal maailmas on suur vahe, kas on toodetud Eestis või Saksamaal," rõhutas Markov.
Lisaks jagas toidutööstur üht hullumeelset kogemust Ühendkuningriigi tellijaga, kes tahtis tellida vähemalt viis rekkatäit kaupa, mis moodustas sel hetkel 40% Eesti ettevõtte ekspordikäibest. Markov rääkis lähemalt, kuidas teha kindlaks, et tegemist polnud petturiga ja tellimusest saaks asja.
Helgor Markovit intervjueeris Hando Sinisalu.
Fotol Helgor Markov. Foto autor: erakogu.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.