Autor: Tõnu Tramm • 19. aprill 2023

Rainer Rohtla: Eesti peaks kaaluma käibemaksuerisust kohalikule toiduainele

„Käibemaksu tõstmine tervikuna ei pruugi riigi rahanduse olukorrast lähtuvalt olla halb mõte, kuid toiduainete puhul ma enam nii ei arva. Maksutõus paneb just kohaliku toidutootmise suure löögi alla,“ nentis COOP Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla saates "Logistikauudised eetris".
COOP Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Foto: Raul Mee

Rohtla sõnul on Eesti ja Taani ainsad riigid, kus toiduainetele ei kehti maksuerisus ja isegi Soomes on see 14%. Rääkimata Lätist, kus kohalikele juur- ja puuviljadele kehtib vaid 5% käibemaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700