Autorid: Hando Sinisalu, Kristjan Kurg, Maarit Eerme • 13. september 2023

Kaupmeeste liidu juht: kaupmehed on murelikud

Praegu on kõige suurem mure ja häda on nende kaupmeestega, kes paiknevad Tallinnas teetööde ääres, kuna neil on käibelangus 20-30% võrreldes normaalsusega, ütles Kaupmeeste Liidu juht Nele Peil.
Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil
Foto: Raul Mee

Ta rääkis, et kaupmehed on praegu murelikud, kuid eks see sõltub sellest, mida sa müüd ja kus sa paikned. „Luksuskaupade müüjad ja kõrgema hinnaklassi toodete kauplejad ei ole enamasti nii murelikud, sest ostujõulisel klientuuril ei ole mingit erilist tarbimise vähenemist olnud. Ostujõud on kõvasti langenud nendel tarbijatel, kes on madalamas otsas või keskmised.“

4. oktoobril Kaubanduse Aastakongressil räägib Nele Peil lähemalt erinevatest EL algatustest, mis kaupmehi mõjutavad. Kongressil tuleb juttu ka sellest, kuidas üldse sünnivad kaubandust puudutavad regulatsioonid ning millised on valdkonna inimeste võimalused neile kaasa rääkida. Tutvu Kaubanduse Aastakongressi kavaga SIIN ja registreeru!

„Ma olen ka moe-, ehitusmaterjalide ja ka elektroonikakaupade müüjatelt kuulnud, et inimestel hakkab raha otsa saama ning käibed on kukkunud.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757