6. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva pakiautomaadid rõõmustavad kogu Baltikumi

Foto: Omniva pakiautomaatide hiline tühjendamine ja varajane täitmine tagab, et ka hilja õhtul toodud pakk jõuab järgmisel hommikul kohale.
Omniva pakiautomaadivõrgustik katab kogu Baltikumi ning küündib mujalegi Euroopasse.

Tänu e-kaubanduse plahvatuslikule arengule on pakiautomaadid kujunenud märkamatult inimeste eelistatuimaks pakkide saamise ja saatmise kanaliks. See pole nii mitte ainult Eestis, aga ka Lätis. Leeduski on inimeste tarbimisharjumused selle koha pealt hetkel muutumas.

Pakiautomaadivõrk ning e-kaubanduse areng käivad aga lahutamatult käsikäes. E-kaubanduse areng tagab pakiautomaatide laiema leviku, pakiautomaadi paigaldamine tekitab piirkonnas jällegi e-kaubanduse elavnemise.

Omnival on ainus pakiautomaadivõrgustik, mis pakub teenust kogu Baltikumis. Kui pakk eelnevalt e-teeninduses ära vormistada, saab pakki pakiautomaadist saata lausa kogu Euroopasse. Pealegi on Omniva pakiautomaadivõrgustik suurim nii Eestis kui kogu Baltikumis.

“Omniva pakiautomaadivõrgustik sai loodud, et olla suurem, kiirem, võimekam ning alati kättesaadav,” selgitas Omniva pakiäri juht Sten Argos. “Me loome kaasaegset lahendust, mis oleks mugavaks alternatiiviks postivõrgule ning vastaks klientide vajadustele saada oma pakk kätte kiiresti ja mugavalt,” jätkas ta.

Argose sõnul on just sel põhjusel otsustatud ka laieneda niivõrd jõuliselt. Kui 2011. aastal alustati teenust 50 pakiautomaadiga, siis käesoleva aasta lõpuks on see number kasvanud juba rohkem kui viiekordseks.  “Muidugi jääb Omniva pakiautomaadi puhul kliendile võimalus oma pakk lisaks (hetkel) 245 teisele pakiautomaadile saata ka postkontorisse või saajale kulleriga koju,” täiendas Argos.

Omniva on ka esimene logistikaettevõte, kes on oma pakiautomaatidega maapiirkondadesse laienema hakanud. “Kui räägime pakiteenusest, mis on kiire, mugav ning kõikjale ulatuv, siis ei saa see jääda vaid linnainimeste privileegiks. Seetõttu olemegi juba tasapisi laienemas ka maapiirkondadesse,”selgitas Argos.  

Nii on Omniva pakiautomaadid jõudnud juba näiteks Kadrinasse, Karksi-Nuiasse, Raasikule, Orissaarde ning Tamsalusse. Argose sõnul kohandatakse võrgustikku pidevalt vastavalt inimeste vajadustele. “Loomulikult jälgime kõigi piirkondade pakimahte ning paigaldame automaadid sinna, kus nende järgi ka reaalset huvi on,“ selgitas Argos. 

Ainus üle Baltikumi, Baltikumi suurim

Laieneb ka maapiirkondadesse

Pakke saab saata kogu Euroopasse

Eestis saab pakke saata ka postkontorisse või kulleriga koju

24/7 kasutatav

Heades asukohtades ja lihtsasti ligipääsetavad.

Hiline tühjendamisaeg: ka õhtul toodud pakk jõuab järgmisel päeval kohale

Varajane täitmine: paki võib kätte saada juba hommikul

Järgmisel aastal saab partneritele avatud võrgustikuks

Teatavasti on pakiautomaadid oma ööpäevaringsele kättesaadavusele ning teenuse kiirusele kujunenud ruttu eelistatuimaks paki saatmise ja saamise kanaliks. Argose sõnul on just Omniva tõestanud end kiireima pakiautomaaditeenuse pakkujana. “Hakkame oma automaate täitma juba hommikul kella 8st ning garanteerime, et juba kella 10ks on kõik pakid pakiautomaatides. Lisaks sellele muudab paki kättesaamise kiiremaks automaatide asukohad, mis on lihtsasti ligipääsetavad ning piirkonna enimkülastatavates kohtades, kus paki saatmine ning kättesaamine kujunevad ülejäänud päevatoimetuste osaks,” selgitas Argos.  

Muuhulgas kinnitab Argos ka, et kliendil ei ole mingit põhjust muretseda, et õues asuv pakiautomaat pole ilmastikukindel. “Automaadid on kuivad ning kui tegemist pole just Eestis valmistatud kaubaga, siis on see väga suure tõenäosesega juba Eestisse transportimisel lennukis miinuskraade tundnud.” Lisaks sellele pole ka ühegi ettevõtte pakke transportivad kaubikud Argose sõnul temperatuurikindlad nagu seda on näiteks Omniva toiduvedudeks kasutatavad kaubikud. “Pealegi oleme ka täheldanud, et üldiselt ei seisa pakid  automaadis kuigi kaua. Statistika näitab, et enamikele pakiautomaadi pakkidele tullakse järgi sama päeva jooksul,” selgitas Argos. ”Viie aasta jooksul on vaid mõni üksik juhtum, kus väga käre pakane on mõnele saadetisele liiga teinud,” lisas Argos. Enne suve pikendas Omniva ka mitmete pakiautomaatide tühjendamise aega hilisemaks, et anda klientidele võimalus oma pakk automaati tuua veel hiljem, kindlustades samas, et see ikkagi juba järgmisel päeval kohale toimetatakse.

Järgmisel aastal avab Omniva oma pakiautomaatide võrgustiku kogu Baltikumis ka teistele partneritele kasutamiseks, et anda tuult tiibadesse hoogustuva e-kaubanduse arengule.

omniva.ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070