Autor: Reterra Estate • 3. märts 2023

Uudne Tabasalu Keskus liidab kaubanduse, teeninduse ja loomelinnaku parimad osad

Eelmise aasta lõpus avas uksed uudse kontseptsiooniga Tabasalu Keskus, mis on midagi kaugelt enamat kui harilik äärelinna kaubanduskeskus. Unikaalsed disaini- ja sisustuspoed, taluturg, moodsad toidukohad, vaimse tervise ja iluteenused, sportimisvõimalused ja lõbustused lastele moodustavad tõelise kogukonnakeskuse ning pakuvad põnevat avastamist kõigile.

„Uue keskuse atmosfäär on pigem Telliskivi loomelinnaku moodi, seega ei ole kindlasti tegemist traditsioonilise äärelinna kaubanduskeskusega, mida külastavad vaid kohalikud elanikud oma igapäevatoiminguid tehes. Tabasalu Keskus on sõna otsuses mõttes kogukonnakeskus, mis pakub parimaid võimalusi nii külastajatele kui ka teenusepakkujatele,” tutvustab Tabasalu Keskuse juht Andrus Põld.

Tabasalu südames asuv ligi 13 000 m2 suurune keskus on keskus täitunud paljude nimekate rentnikega, eesotsas Eesti toidukaubanduse lipulaeva Selveriga. Samas asuvad ka lillepood Flores ja Benu apteek. Tegemist on äri-, büroo ja teeninduskeskusega, mille kaubanduspindade ja bürooruumide rentimise vastu on tuntud huvi juba hoone planeerimisest peale. „Uue keskuse suur eelis on asukoht Klooga maantee ääres, mis pakub lähiasulate ettevõtjatele võimaluse rentida büroo ning tarbida teenuseid kodu lähedal. Inimesed hindavad aina enam seda, et ei pea sõitma pikki maid kesklinna tööle, hoides kokku nii ummikutes istumise aega kui ka kütusele kuluvat raha. On mõistetav, et populaarsus äärelinnades asuvate keskuste vastu kasvab,” sõnab Põld.

Ta lisab, et veel tänagi on üürimiseks vabad mõned büroopinnad. Ligipääs keskusele on väga mugav – Tabasalu Keskus asub aadressil Kallaste 7, Tabasalu. Keskuse ees on Kallaste bussipeatus ning sõidukit saab parkida nii keskuse ees kui ka küljel asuvas parklas. Keskuse rentnikele on mõeldud maa-alune parkla, kus asuvad ka taskulaod ehk soojad, kuivad, valgusküllased ja valvatud laoruumid firmadele ning eraisikutele.

Toidutänav, taluturg, iluteenused ning tee- ja filmiõhtud

Keskuse teisel korrusel asuv Toidutänav avatakse täies hiilguses kevadel koos suure väliterrassiga. Hetkel on Toidutänaval oma koha leidnud kohvik Berlita Bakery ning poke-kausse ja vrappe pakkuv söögikoht Bowly Moly, õige pea on lisandumas Usbeki hõrgutiste kohvik Samsa. Kevadel avavad uksed Jaapani köök Tokumaru, idamaine restoran Urban Kitchen ning Pizzakiosk.

Nii teiselt kui ka kolmandalt korruselt leiab põnevaid kaupluseid ja teenusepakkujaid. Jätkusuutlikku disaini, ehteid ning kodu- ja loodustooteid pakub Tabasalu Disainipood, gurmeetooteid, kodusisustusaksessuaare ning moe- ja lastekaupu elustiilipood Ruuby ning põhjamaise disainiga voodipesu leiab kauplusest Uneleja. Tõusev täht kohalikus ehetetaevas on Katerina Jewellery, samas salongis on väljas ka valik kaasaegseid maale. Barberina juuksurisalongis tunneb end lõõgastununa iga klient. PlayDate Mängustuudio sobib ideaalselt laste sünnipäevade ja beebipidude pidamiseks või mängukohtumisteks. Kindlasti pakub rõõmu ka Lapsed Rooli liikluslinnak rohkem kui 300 m2 miniatuurse tänavavõrgustikuga, kus saab ringi sõita ägedate elektriautodega. Rõivad saavad hooldatud Tabasalu Pesumajas. Lisaks on avatud Karvanina lemmikloomapood ning Sofaservice iseteendidusega näidisteruum.

Väga populaarseks on osutunud kogu ööpäev avatud 24-7 Fitness spordiklubi. Tabasalu Stuudio on pakub kehahoolitsusi ja rändamist enda sisemaastikel, Eratunnid eraõpetaja teenust õpilastele ning Lillepere Keskus logopeediabi lastele. Lisaks on avatud Pisipere lastehoid, valik ilusalonge ja Merike Hunt Hambaravi. Kes Keda Kasvatab Perekeskuses toimuvad Montessori vanema ja lapse rühmatunnid ning Avasalu heaolusaalis OSHO© meditatsioonid, joogatunnid, tantsu-, tee- ja filmiõhtud. Oluline osa keskusest on igal laupäeval keskuse sisehoovis toimuv Tabasalu Taluturg. Turg toimib otse tootjalt tarbijale põhimõttel – see tähendab, et turupäeval on ostjal võimalik suhelda otse kauba valmistanud tootjaga.

Muide, koostöös Harku valla ja Päästeametiga sai keskuse maa-alusest parklast koos Tabasalu spordikompleksi ja Meriküla õppekeskusega piirkonna kolmas ametlik varjumiskoht. Avalikud varjumiskohad on kasutatavad nii sõjalise ohu puhul kui ka suurõnnetuste või ekstreemsete ilmastikuolude korral.

Kogukonnakeskus valmis koostöös oma ala professionaalidega. Detailideni läbimõeldud planeeringud ja kvaliteetselt teostatud ehitustööd tagasid PIN Arhitektid ja Mapri Ehitus. Ligi 15 miljonit eurot maksma läinud keskuse rajamist rahastas Coop Pank. Keskuse arendaja on kodumaisel kapitalil põhinev kinnisvara arenduse ja investeerimisega tegelev Reterra Estate OÜ.

Kohtumiseni Tabasalu Keskuses!

Rohkem pilte Tabasalu keskusest: tabasalukeskus.ee/galerii

Loe lisaks
Teenusepakkujad ja kauplused koonduvad kesklinnast äärelinnadesse
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757