Autor: Kaubandus.ee • 20. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL viib läbi banaanireformi

Pärast põhjalikke arutelusid tegi Euroopa Komisjon täna ettepaneku viia Euroopa Liidus läbi banaanireform.

Banaane tootvate liikmesriikide taotluse alusel jaotatakse abi banaane tootvatele piirkondadele vastavalt 2000. aasta osakaalule: Hispaania 50,4%, Prantsusmaa 46,1%, Portugal 3,1% ja Kreeka 0,4%.

Arvestades nende väikest osakaalu ELi banaanitoodangus, ei ole Kreeka, Portugali mandriosa ja Küprose banaanitootjatele enam vaja ette näha konkreetset abikava.

16% ELis pakutavatest banaanidest on kasvatatud ELis. Banaane kasvatatakse troopilistel või subtroopilistel aladel asuvates äärepoolseimates piirkondades (Kanaari saared, Prantsusmaa ülemeredepartemangud Guadeloupe ja Martinique, Assoorid ning Madeira) ning samuti teatavas mahus (vähem kui 2% kogutoodangust) Küprosel, Kreekas ja Portugali mandriosas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757