Autor: Kaubandus.ee • 25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juulis ekspordi kasv aeglustus

Eesti eksport oli 8,6 miljardit krooni, mis suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes 15%. Veel kuu varem kasvas eksport 30%.

Import 12,8 miljardit krooni, mis on eelmise aasta juuliga võrreldes 28% rohkem, teatas statistikaamet.

Kaubavahetuse käive suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes 22% ja 2006. aasta juuniga võrreldes vähenes 14%. Kaubavahetuse bilansi puudujääk oli juulis 4,2 miljardit krooni.

Juulis oli eksport Euroopa Liidu riikidesse 62% ja SRÜ riikidesse 11% kogu kaupade ekspordist. Peamised sihtriigid olid Soome (19%), Rootsi (10%) ja Gibraltar (10%).

Suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes peamiselt mineraalsete toodete, metalli ja metalltoodete, paberi ja pabertoodete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport. Samal ajal vähenes märkimisväärselt masinate ja seadmete, puidu ja puittoodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete eksport.

Juulis hõlmas import Euroopa Liidu riikidest 70% ja SRÜ riikidest 21% kogu kaupade impordist. Kõige rohkem veeti kaupa sisse Soomest (18%), Venemaalt (17%) ja Saksamaalt (12%).

Kaupade impordis suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes kõige enam mineraalsete toodete, transpordivahendite, metalli ja metalltoodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete import. Samal ajal vhenes märkimisväärselt ainult masinate ja seadmete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade import.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757