Autor: Kaubandus.ee • 1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa loodab varsti pääseda suurde kaubandusklubisse

Venemaa kaubandusminister German Gref ütles, et Venemaa loodab peatselt lõpetada USAga läbirääkimised, mis on viimane takistus Venemaa pääsemisel Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO).

Algne läbirääkimiste lõpetamise tähtaeg oli oktoobri lõpp, kuid sellest ei suudetud kinni pidada. USA esindajad on öelnud, et läbirääkimised edenevad, kuid ei soostu avaldama arvamust, millal need võiksid lõppeda.

USA kaubandusläbirääkimiste juht Susan Schwab kritiseeris hiljuti teravalt Venemaa autoriõiguse seadust, öeldes, et selle järgi otsustades on raske ette kujutada, et Venemaa võiks WTOsse pääseda. Kokkuleppe saavutamist raskendab asjatundjate sõnul ka Venemaa keeldumine lubada välisfirmasid Štokmani gaasileiukohta ja WTO liikmele Gruusiale kehtestatud kaubandussanktsioonid.

Venemaa on pidanud WTOsse pääsemise läbirääkimisi juba üle 12 aasta ja 149 WTO liikmesriigist on need lõpetama veel ainult USAga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070