Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise
tehas hävitas 504 tonni Eestisse salakaubana toodud pühvliliha, mille
päritoluriiki, liiki ega toiduohutust polnud võimalik tõendada.
Rahva tervise hoidmiseks tuleb tundmatu toiduaine hävitada, isegi kui see on ohutu, kirjutas Eesti Päevaleht.
“Nimetus “pühvliliha” on tinglik, kuna selle päritolu koos liigiga polnud võimalik tuvastada,” selgitas veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.
“Hävitamine läks riigile maksma veidi alla 1,8 miljoni krooni, mis on tunduvalt odavam kui iga suutäie eraldi analüüsimine. Kujutage ette, mitu 200–300-grammist portsu saab 500 tonnist. Neist igaühe analüüsimine oleks maksnud tunduvalt enam. Aga ilma analüüsimiseta ei saa me liha kvaliteedi eest vastutada,” selgitas Kalda veterinaarameti raskeid valikuid.
Seotud lood
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.