Autor: Kaubandus.ee • 10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastekaitsjad tahavad keelata alkoholireklaami

Täna lastekaitse liidu eestvedamisel algava liikumise "Alkoholivaba lapsepõlve eest" eesmärk on juhtida tähelepanu Eesti liiga liberaalsele alkoholipoliitikale.

Liikumise algatajad viitavad tõigale, et alkoholi ja hoolimatuse tõttu jääb aastas tuhat last koduta. Viimaste uuringute andmetel alustavad Eesti poisid lahjemate alkohoolsete jookide tarvitamist juba 10–11aastaselt ja tüdrukud 11–12aastaselt. Vägijooke on pruukinud 85 protsenti koolilastest, kirjutas Postimees.

Eelmisel aastal sooritasid alaealised 24 075 väärtegu, neist 8769 oli seotud alkoholi tarvitamisega. Kuritegusid panid alkoholijoobes alaealised toime 244.

Lastekaitse liidu peretöö valdkonna juhi Marika Ratniku sõnul tahavad kõik liikumisega ühinevad ühendused mõjutada valitsust ja Riigikogu, et riik saaks sellise alkoholipoliitika, mis ei oleks orienteeritud majanduslikule kasule, vaid rahva tervisele.

Liikumise eesmärkideks on alkoholireklaami täielik keelustamine ja alkoholi kättesaadavuse piiramine. Samuti loodab liit täiskasvanute positiivsele eeskujule – näiteks võiksid nad lõpetada meedias enda eksponeerimise koos alkoholiga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700