Autor: Kaubandus.ee • 17. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia müüs möödunud aastal 293 miljoni krooni eest alkoholi

Suuruselt teise alkoholitootja ja turustaja, Altia Eesti ASi käive ulatus möödunud aastal auditeeritud andmetel 293 miljoni kroonini, aktsiisi maksis ettevõte kokku 144 miljonit krooni, teatas firma.

Altia Eesti ASi tegevdirektori Ivar Ausi sõnul kasvas tooteportfellis Saaremaa Vodka ja veinide osakaal. “Sisenesime kiiresti kasvavale veinide turule alles paar aastat tagasi ning kontserni suuruse tõttu oleme suutnud üle võtta mitmeid tuntud veinibrände,” lausus Aus.

“Seevastu vähenes möödunud aastal Läti ekspordi osakaal, mis käesoleva aasta esimeste tulemuste põhjal on juba ületanud oma endised mahud,” märkis Aus.

Altia müüs eelmisel aastal 3,45 miljonit liitrit alkoholi, sealhulgas kanget alkoholi 2,86 miljonit liitrit. Aasta varem, 2005. aastal müüs ettevõte kokku 3,39 miljonit liitrit alkoholi.

Altia toodab ja villib Tabasalu tehases peamiselt kokteilijooke ning kangeid alkohoolseid jooke, sh Saaremaa Vodkat ja Eesti Standard Vodkat. Lisaks esindab ja turustab ettevõtte Eestis üle 60 rahvusvahelise alkoholitootja kaubamärgi nende seas Clan McGregori, Glenfiddichi, Grantsi, Jack Danielsi viskisid, Gautier' konjakit, Finlandia ja Koskenkorva vodkat ning laia veinivalikut.

Altia korporatsioon on Läänemere piirkonna üks suurim alkoholitootja ja -turustaja. Kontsern toodab ja turustab nii kangeid kui ka madala alkoholisisaldusega jooke ja veine ning tegutseb kokku kuues riigis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700