Autor: Kaubandus.ee • 20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa võib soosida krahhipaanika levikut

Sagedaste ärevate uudiste taga, mis vihjavad kriisile Eesti transiidiäris ja peatsele majanduskriisilegi, võib ekspertide hinnangul näha Venemaa soovi kõigutada usaldust Eesti majanduskeskkonna vastu.

Anonüümsust palunud majandusekspert kinnitas postimees.ee-le, et Eesti-suunaliste raudteeveoste piiramine ja varjatud majandussanktsioonid ei ole suutnud olulisel määral Eesti majandusnäitajaid kõigutada ning Eesti Panga varasemad majandusprognoosid esimese poolaasta kohta täituvad ilmselt suuremate mööndusteta.

«Kui kindlustunne püsib ja raha investeeritakse-kulutatakse, siis jätkubki kasv, kui aga tekib paanika, siis investeeringud ja tarbimine väheneb ning kasv pidurdub järsemalt,» sõnas ta.

Kaitsepolitsei komissar Irina Mikson kinnitas kaudselt anonüümsuse varju peitunud eksperdi sõnu: «Propaganda üldine eesmärk on kahjustada Eesti majanduse ja Eesti riigi üldist usaldusväärsust tervikuna.»

«Kas see kampaania just nii sihikindel on,» kahtles transiidieksperdiks tituleeritud Raivo Vare. «Pigem on sellised uudised sündinud hetkeemotsiooni ajel. Meenutame kas või Gruusia või Moldova pingeid Venemaaga – iga kord kuulsime jutte, et kohe kukub sealne majandus kokku. Ma arvaks, et see on pigem Venemaa poliitikute soovmõtlemine.»

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700