Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Säilivustähtaja ületanud toit meelitab kodutuid
Kõik säilivusaja ületanud toidukaubad
viskab Selver spetsiaalsetesse bioloogiliste jäätmete kogumiskonteineritesse,
mis asuvad poodide taga ning käivad lukus, kirjutas Eesti Päevaleht Online.
A-Selver AS-i ostu- ja turundusdirektori Iivi Saare sõnul murravad toitu otsivad kodutud neid lukke siiski üsna tihti lahti. “Võib tõesti toimuda, et kodutud söövad poe äravisatud toitu, loomulikult proovitakse lõhutud lukud kohe parandada, kuid umbes kord nädalas toimub siiski uus lahtimurdmine,” rääkis Saar.
“Vastavalt Euroopa Liidu määrustele, loetakse säilivuse ületanud toit III kategooria loomseks kõrvalsaaduseks ega ole inimesele söögiks enam kõlblik,” selgitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp põhjust, miks ei tohi müügikõlbmatut toitu näiteks kodututele anda.
MTÜ-le Tallinna Hoolekande Keskus kuuluva Suur-Sõjamäel asuva rehabilitatsioonikeskuse sotsiaaltöötaja Ülle Schmidti hinnangul võiksid poed tõepoolest säilivuse kaotanud toidu ka neile annetada, samal ajal ei ole keskusel Schmidti sõnul toiduga praegu suuri probleeme.
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.