Kõik säilivusaja ületanud toidukaubad
viskab Selver spetsiaalsetesse bioloogiliste jäätmete kogumiskonteineritesse,
mis asuvad poodide taga ning käivad lukus, kirjutas Eesti Päevaleht Online.
A-Selver AS-i ostu- ja turundusdirektori Iivi Saare sõnul murravad toitu otsivad kodutud neid lukke siiski üsna tihti lahti. “Võib tõesti toimuda, et kodutud söövad poe äravisatud toitu, loomulikult proovitakse lõhutud lukud kohe parandada, kuid umbes kord nädalas toimub siiski uus lahtimurdmine,” rääkis Saar.
“Vastavalt Euroopa Liidu määrustele, loetakse säilivuse ületanud toit III kategooria loomseks kõrvalsaaduseks ega ole inimesele söögiks enam kõlblik,” selgitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp põhjust, miks ei tohi müügikõlbmatut toitu näiteks kodututele anda.
MTÜ-le Tallinna Hoolekande Keskus kuuluva Suur-Sõjamäel asuva rehabilitatsioonikeskuse sotsiaaltöötaja Ülle Schmidti hinnangul võiksid poed tõepoolest säilivuse kaotanud toidu ka neile annetada, samal ajal ei ole keskusel Schmidti sõnul toiduga praegu suuri probleeme.
Seotud lood
Käesoleval aastal on Barbora tegemiste keskmeks heategevus ning aasta jooksul pööratakse tähelepanu erinevatele abivajajatele, kes kõik vajavad meie hoolt ja märkamist. Ettevõtte usub, et igaüks saab ümbritsevat maailma paremaks muuta ning seetõttu kaasab Barbora ka oma töötajaid erinevatesse vabatahtlikesse projektidesse. Heategevusaastat alustatakse projektiga "Anna Käppa", mis on suunatud varjupaigas viibivate koerte heaolu toetamiseks.