Autor: Kaubandus.ee • 26. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinas avastati 5,5 miljardi krooni väärtuses piraattarkvara

Hiina võimud konfiskeerisid koostöös USA juurdlusbüroo FBIga 500 miljoni dollari ehk rohkem kui 5,5 miljardi krooni väärtuses piraattarkvara.

Kahenädalase operatsiooni käigus vahistati 25 inimest, väidetavalt jõudis põrandaalune tarkvaravabrik enne kinnipanemist müüa illegaalseid andmekandjaid rohkem kui 20 miljardi krooni eest, vahendas postimees.ee.

Vahistamistele vaatamata arvatakse, et 82 protsenti Hiinas kasutatavast arvutitarkvarast on ebaseaduslik.

Aastaid ettevalmistatud politseioperatsiooni käigus said võimud kätte rohkem kui 290 000 CD-d. Plaadid sisaldasid populaarseid Microsofti arvutiprogramme nagu näiteks Windows Vista, XP, Server, Office 2003 ja 2007.

Microsofti esindajate sõnul saadi infot piraattarkvara tootjate kohta Windowsi jälitusprogramme kasutades.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757