Autor: Kaubandus.ee • 30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina lelud ähvardavad mudilasi mürgitusega

Tarbijakaitse on sel aastal leidnud üheksat sorti peamiselt Hiinast pärit mänguasju, mis sisaldavad ohtlikke kemikaale sadu kordi rohkem, kui lubatud, või lagunevad kasutamisel väikesteks, lapsele ohtlikeks tükkideks, kirjutas postimees.ee.

Tarbijakaitseameti peadirektori asetäitja Marje Kokk näitas eelmisel reedel väikelastele mõeldud sinist mängueeslit, mis sisaldas ohtlikke kemikaale ftalaate 415 korda rohkem, kui lubatud, ftalaadid võivad nendega kokku puutunud lastele hilisemas eas põhjustada sigivusprobleeme.

Kokk rõhutas, et 415 korda lubatust rohkem mürkaineid oli sinises eeslis eelmise aasta standardi järgi: sellest aastast ei tohi ftalaate mänguasjades üldse olla.

Lelusid pehmeks muutvaid ftalaate sisaldasid mitmed teisedki tänavu Eestist poelettidelt leitud mänguasjad, kuid mängukanne vaevasid ka muud hädad.

Näiteks lagunes üks vanematele kui kolmekuistele lastele mõeldud kõristi katsetel pisikesteks tükkideks, millest mõned olid nii väikesed, et võinuks lapse kurku sattudes ta lämmatada, teised aga nii teravate servadega, et võinuks last vigastada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070