Autor: Kaubandus.ee • 25. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer Eestit juhib tänasest Kristjan Kongo

Fazer Eesti teenistusest lahkunud senise tegevjuhi Lauri Liipa töökohustused võtab üle Kristjan Kongo, kes samas jätkab ka Fazeri turunduse ja müügitöö koordineerimist Eestis, teatas ettevõte.

Fazer Eesti AS turundus- ja müügidirektori Kristjan Kongo sõnul hoiab Fazer hoolimata tihedast konkurentsist ja tooraine kiirest hinnatõusust kindlalt oma positsiooni pagari- ja kondiitritoodete turu liidrite seas. "Seoses juhi vahetumisega ettevõtte põhitegevuses muutusi ei toimu - jätkame innovatiivsete ja kõrgekvaliteediliste pagaritoodete arendamist, tootmist ja turustamist üle Eesti. Teen omalt poolt kõik, et Fazeri pikaajalised eesmärgid saaksid täidetud ning meie turuosa senine kasvutempo ei raugeks," lausus Kongo.

Alates käesoleva aasta oktoobrikuust tegutseb senise Fazer Eesti aktsiaseltsi asemel Eesti turul kaks eraldiseisvat ettevõtet - pagari- ja kondiitritooteid valmistav Fazer Eesti AS ning valmistoidu- ja peoteenindusettevõte Fazer Amica Eesti OÜ.

2006. aastal tootis Fazer Eesti ca 9200 tonni pagaritooteid, mis on saadaval kõigis jaekettides ja suuremates kauplustes üle Eesti. Lisaks sellele töötavad 38 Eesti suuremas jaekaupluses Fazeri pagarikojad, kus küpsetatakse kohapeal ahjusooje värskeid pagaritooteid. Fazer Eesti realiseerimise netokäive oli 2006. aastal 362 miljonit krooni ning kasum 7,9 miljonit krooni. Fazer on Eesti Toiduainetetööstuse, Eesti Leivaliidu ja Eesti Rukki Seltsi liige.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757