Autor: Kaubandus.ee • 26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: kaalume Õllesummerile alaealiste mittelubamist

Tallinna linnapea Edgar Savisaar leiab, et võitluses alkoholi kuritarvitamisega tuleb kasutada nulltolerantsi taktikat.

Tallinna Kristiine linnaosa valitsus otsustas Kristiine Prismalt karistuseks alaealisele alkoholi müümise eest alkoholimüügiloa ära võtta.

Tänavu 12. juulil tuvastati Lõuna Politseiosakonna poolt Kristiine Prismas kahele alaealisele alkohoolse joogi müük, mille alusel alustati ka väärteomenetlused.

Savisaare sõnul ei kavatse Tallinna linnavalitsus iga politsei soovituse peale keelata alkoholimüüki mõnes poes. Aga kõik järgmised sellised ettepanekud vaadatakse läbi.

"Kaua me võime taluda seda, mis toimub alkoholi tarbimisega. See on ületanud igasugused piirid," ütles Savisaar.

Õllesummeril alaealistele alkoholimüügi probleemi lahendusena ei näe linnapea ürituse ärakeelamist. "See on hea küsimus, sest pärast selleaastast Õllesummerit pakkus abilinnapea Jaanus Mutli välja idee järgmisel aastal alaealisi sinna mitte lubada või siis ainult koos vanematega. Me tuleme selle ettepaneku juurde tagasi järgmisel aastal, siis kui Õllesummeri korraldaja meilt luba taotleb," rääkis Savisaar.

Abilinnapea Jaanus Mutli lisas, et Õllesummer on paljuski pereüritus ja korraldaja kohustus on kehtestada piiranguid.

Kuue kuu pärast on Prismal õigus alkoholimüügi litsentsi tagasi taotleda. "Aga vahepealsel ajal hoiame me sellel ettevõttel silma eriti peal," lausus Savisaar.

Savisaare sõnul pole Kristiine Prisma juhtum pretsedent, sest selliseid otsuseid on ka varem tehtud. "Miks siis seda otsust vingus näoga vastu võetakse? Need alkoparunid on võimsamad suurte poodide puhul kui väikestel poodidel. Ärge kaitske alkoparuneid!" oli Savisaar ärritunud.

Linnapea sõnul on parlamendis läinud läbi mitmed alkoholipoliitikat liberaalsed otsused. "Riigikogu liikmetel on see süü, et alkoholi tarbimine on liiale läinud. Alkoholipoliitikat puudutavad seadused vajaksid läbi vaatamist ja karmistamist," leidis linnapea.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757