Autor: Kaubandus.ee • 2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann avab Lindexile Venemaa turu

Soome kaubamajakett Stockmann tegi Lindexi ostuga õige strateegilise otsuse. Lindex tõotab ettevõttele Venemaale ja endistesse Nõukogude Liidu maadesse laienedes hästi kasu tuua.

Stockmann on leidnud kontseptsiooni, millega edukalt idaturule liikuda ja ettevõttel on ses osas pea 20aastane kogemus. Lisaks Stockmanni nime kandvatele kaubamajadele on ettevõttel oma moekett Seppälä ja ka Zara kaubamärgi viis Venemaale Stockmann. Pärast turule sisseelamist aga ostis Zarat mujal maailmas esindav Inditex kaubamärgi Stockmannilt tagasi. Kaubamajakett teenis tehingust 200 miljonit Rootsi krooni (340 miljonit Eesti krooni), kirjutas di.se.

Ka Lindexiga võib Stockmann sama tee ette võtta. Stockmannil on koduturul laienemiseks piir ees. Venemaal aga on ettevõte tugevalt kanda kinnitanud. Sealne võrgustik on suurem kui Soomes. Stockmanni tegevjuht Hannu Penttilä sõnul on ettevõtetel Venemaal võimalik saavutada hea koostöö ja sünergia, kirjutas Kauppalehti.

Lindexi viimine Ida-Euroopa turule annab uue hoo ka Seppäläle. Kui Lindex avab piirkonnas 15-20 uut kauplust, saaks kahe keti logistika ühendada ja sellega tõsta kasumlikkust.

Stockmannil on koos Lindexiga Ida-Euroopas 91 kauplust-kaubamaja. Venemaal on 4 Stockmanni kaubamaja, 16 Bestselleri, 24 Seppälä, 2 Nike ja 3 muud kauplust, Balti riikides 2 Stockmanni kaubamaja, 29 Seppälä, 10 Lindexi ja 1 Hobby Halli kauplus ning Tšehhis avatakse kohe-kohe esimene Lindexi kauplus. Lisaks on Stockmannil sadu kauplusi Soomes, Rootsis ja Norras.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757