Autor: Kaubandus.ee • 19. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: alkohol võiks üldse kaduda tavakauplustest!

Tallinna linnapea Edgar Savisaar leiab, et parim oleks, kui alkoholi ei müüdaks samades kauplustes, kus inimesed käivad igapäevaoste tegemas.

Keskerakonna liider rääkis Tallinna linnavalitsuse online-pressikonverentsil, et alkoholi ei peaks kindlasti müüma samades kauplustes, kus inimesed käivad igapäevaselt kaupa ostmas ning lisas, et on tulnud aeg hakata viina, õlut ja veini müüma selleks spetsiaalselt kohandatud poodides.

„Kehtiv alkoholipiirang on toonud kasu Tallinnale ning selle mõjud ulatuvad ka Tallinnast kaugemale,“ on linnapea veendunud. Üks argumente, miks Tallinn piiras alkoholi müüki alates kella 20.00-st oli linnapea sõnul asjaolu, et noorte hulgas hoida ära spontaanseid alkoholioste, kus istutakse koos ja arutatakse, et läheks ostaks mõned õlled.

"Reformierakond võib ju seista vastu piirangutele alkoholi müümisel, lõpuks jääme ikkagi meie võitjateks," ütles Savisaar veendunult. Tema meelest on aeg astuda järgmised alkoholismi levikut pidurdavad sammud nii alkoholi reklaamimisel kui ka alkoholi müügi osas üldiselt.

„Meenutage, kui lahe oli olla suitsetaja kümmekond aastat tagasi! Praegu enam nii ei arvata ning suitsetajate võimalusi piiratakse järjekindlalt. Samamoodi käib käsi ka nendel, kes teenivad alkoparunite huvisid,“ sõnas linnapea kindlameelselt.

Savisaar rõhutas, et temale ei meeldi kui lastele näidatakse televiisorist, kui äge on napsi võtta, lisades, et alkoholireklaam võiks üldse olla keelustatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757