Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome maksumuudatus toob õlleturistid Eestisse tagasi

Tallinna ja Helsingi vahel liikuvate laevareisijate arv on langenud, järgmisest aastast aga on taas oodata uut turistidelainet.

Soomes ennustatakse, et keskmise kangusega õlle minimaalne hind kasvab maksutõusu ja kulude suurenemise tõttu 30-45 protsenti ehk jõuab samale tasemele 2004. aasta veebruari hindadega, mil veel kehtisid kõrgemad maksumäärad, kirjutas Kauppalehti.

2004. aasta märtsis alandas Soome valitsus alkoholiaktsiisi, et piirata alkohoolsete jookide, eriti õlle toomist Eestist. Maksumuutus andis soovitud tulemuse, kuid jaemüüjate suured soodushindadega õllekampaaniad sundisid poliitikuid möödunud aastavahetusel aktsiisi taas 10% tõstma. Samal ajal on õlle tootmiskulud kasvanud mitukümmend protsenti.

Kui siinne 10% aktsiisitõus tähendab õlle puhul vaid mõnekümne sendi suurust hinnakasvu, siis Soomes tõuseb õlle hind 10 eurosenti ehk 1,56 krooni.

Soome õlle hinnatõus on palju kiirem kui Eestis, mistõttu ennustab Soome majandusleht, et 2004. aasta veebruari olukord taastub.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757