Autor: Kaubandus.ee • 15. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome alkoholimonopoli tabas hommikul streik

Soome alkoholimonopoli Alko müüjad alustasid täna hommikul streigiga, mis kestab ilmselt nädala lõpuni.

Lepitaja Esa Lonka ütles eile vahetult enne keskööd, et tal ei ole saa praegustes tingimustes kompromissettepanekut esitada, kirjutas Helsingin Sanomat.

Tavaliselt tehakse Alko poodides üle poole käibest reedeti ja laupäeviti. Eile aga oli Alko poodides tavapärasest kolmapäevast vilkam liikumine.

Osa kauplustest püütakse siiski ka streigi ajal juhtivtöötajate ja ametiühingusse mittekuuluvate müüjate abil lahti hoida. Tänahommikuse info põhjal on arvatavasti lahti umbes 40 kauplust keti 340 esindusest. Ka need avatakse tavapärasest hiljem.

Vaidlus Alko müüjaid esindava ametiühingu, Alko ja Soome kaubandusliidu vahel käib nii laupäevaste miinimumtöötundide, üldiselt minimaalse tööaja kui ka palgatõusu määra ja viisi üle.

Alko müüjatest on 85% osaajaga töötajad. Töötajad tahaksid, et täiskohaga ametikohti oleks rohkem, garanteerides inimestele sellega kindla palga. Lisaks nõuavad müüjad kahe ja poole aasta jooksul kümneprotsendist palgatõusu. Tööandja aga pakub sellest paar protsenti madalamat kasvu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757