Autor: Kaubandus.ee • 17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadid tutvustasid täna konkurentsiraamatut

Advokaadibüroo Clifford Chance ning advokaadibüroo Sorainen noored advokaadid kirjutasid Euroopa Liidu ja Eesti konkurentsiõigust käsitleva raamatu.

Kaarli Harry Eichhorn töötab advokaadibüroos Clifford Chance ning Carri Ginter advokaadibüroos Sorainen. Lisaks peab Ginter Tartu Ülikooli õigusinstituudi Euroopa õiguse lektori ametit.

„Eestis on spekuleeritud kütuse jaemüügituru erinevate kokkulepete teemadel, Euroopa Komisjon on aga sel aastal trahvinud kartellide vastase võitluse raames ettevõtjaid kokku rohkem kui 3 miljardi euro ulatuses,” põhjendas Ginter konkureinstiõiguse aktuaalsust pressiteate vahendusel.

„Samuti saavutas Komisjon hiljuti Euroopa esimese astme kohtus pretsedenti loova võidu Microsofti üle,“ lisas Eichhorn. „Kõik see viitab konkurentsiõiguse olulisele staatusele Euroopa Liidu poliitikate hulgas ning sunnib ettevõtjaid pöörama üha suuremat tähelepanu konkurentsiõigusele."

Värske konkurentsiõiguse raamat sisaldab nii konkurentsi põhitõdesid kui ka valikut Euroopa Kohtu lahendeid ja otsuseid.

Äriõigusele spetsialiseerunud advokaadibüroo Clifford Chance tegutseb kolmel peamisel turul, milleks on Ameerika Ühendriigid, Aasia ja Euroopa. 20 eri riigis tegutseva firma 20 büroos töötab kokku 3800 juristi ja advokaati.

Advokaadibüroo Sorainen tegutseb Balti riikides ning on spetsialiseerunud äri- ja kaubandusõigusele. Kolme riigi peale kokku omab ta 100 juristi ja advokaati.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757