Autor: Kaubandus.ee • 19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schengen annab põhjust piiripidustusteks

Läheneva Schengeni õigusruumiga liitumise vaimus toimuvad Eesti erinevates piiriületuskohtades vilkad ettevalmistused neljapäeva ööks vastu reedet.

Tallinna Sadamas tervitab piirivalveameti andmetel Vanasadama B terminalis piirivalveameti peadirektori piirivalvekolonel Roland Peets esimesi reisijaid. kõiki huvilisi tuleb vaatamata hilisest tunnist tervitama piirivalve orkester.

Ikla piiripunktis toimub piirivalveameti sõnul samuti suuremat sorti üritus, kus esitletakse uut piirivalve ja politsei ühist teenistusvormi. Seda hakkavad piiril patrullivad ametnikud kandma edaspidi. Lisaks toimub piiril töötavate piirivalvurite pidulik ülesrivistamine. Ikla külas toimub piirivalveameti avalike suhete sõnul peale ametliku osa lõppu külasimman, kus esinevad rahvatantsijad ja koorilauljad.

Kell 23.30 võtavad sõna Ainaši linnapea ja Häädemeeste vallavanem. Ajaleht Koduvald kuulutuse andmetel kutsutakse kõiki tantsima nii püstitatud lõkke ümber Eestis kui ka Läti Ainaži rahvamaja avaratesse ruumidesse.

Valga linnas leiab aset Schengeni õigusruumiga liitumise järel riigipiiri pidulik avamine Valga ja Valka linnapeade poolt. Pidustused jätkuvad 21.detsembri hommikul ja kestavad vahelduva eduga kogu päeva. Piirivalveameti kodulehelt võib lugeda, et 21.detsember lõpetatakse Rujena ja Viljandi tänava piiripunkti juures asuvas ööklubis "Yes".

Kaubandus.ee toetajad:
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700