Autor: Kaubandus.ee • 4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noop: õlle tarbimine väheneb juba teist aastat järjest

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles aripaev.ee-le, et vaatamata asjaolule, et neil õnnestus saada juurde peaaegu 2 protsenti turuosa, kahaneb õlle tarbimine juba teist aastat järjest.

„Ennekõike on lahja ja kange võrdsustatud,“ kommenteeris lahja alkoholi langustrendi Noop ning lisas, et kange alkoholi ost on rohkem planeeritud ja õlu ning muu lahja alkohol käib nn impulssostu alla.

Ka Eesti Õlletootjate Liidu esimees Cardo Remmel tõi välja, et õlle tarbimine on võrreldes kange alkoholiga vähenenud. „Õlu on suhteliselt kallis. Viin on odavam,“ märkis ta. Ka nõustub Remmel Noobiga, et õlle ostmine on hetkemõtte ajendil tehtav ost, mida sama lihtsalt võib ka tegemata jätta. „Teatud piirangud mõjutavad. Kui sul teleka ees õlle isu tuleb, siis ei sõida sellepärast teise linna õlu järele,“ rääkis Remmel.

Noop tõdeb samuti, et oma rolli mängib ostu sooritamise juures hind, mis õllel on tõusnud, kuna tooraine on kallinenud. Faktumi uuringu põhjal tehti kindlaks, et kui toote hind tõuseb vähemalt 10%, siis hakkab tarbija ostma muud toodet.

Teine õlle müügile negatiivselt mõjuv asjaolu on see, et kange ja lahja alkohol on võrdsustatud ja näiteks uue reklaamiseaduse kohaselt võib igasugust alkoholi reklaamida alates kella 21st.

Ka töötab õlu tarbimisele vastu vähene turistide arv, rääkis Noop, kelle sõnul ootab peagi ees uus aktsiisitõus, mis toimub ka Soomes. Viimane võib aidata kaasa õlle tarbimise kasvule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757