Autor: Kaubandus.ee • 18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rumm: ei pea maksumaksja raha raiskamist õigeks

Riigikogulane ja põhiseaduskomisjoni liige, Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ei pea õigeks kaasliikmete kallite autoliisingute ja poekorvide kinni maksmist maksumaksja poolt.

Aripaev.ee tänasele päevaküsimusele „Miks sina ei raiska maksumaksja raha?“ vastas Rumm, et ei pea seda teguviisi õigeks.

„Jah mõislikud kulutused. Transport, sidekulud,“ loetles Rumm kulusid, mida tasub tema eest maksumaksja rahakott. Ka omab ta autoliisingut, mis mehe enda sõnul on suhteliselt väike ja mille hüvitamist ta osaliselt kasutab.

Kuigi Rumm oma poekoti sisu riigikogu tšekikausta ei kajasta ütles ta, et kui riigikogus valijatega mitmetunnine kohtumine on siis pakub ta ikka natuke toidupoolist, mida ka maksumaksjal hüvitada laseb.

Tänane Äripäev kirjutas, et uued kallimad autod, aasta viimastel päevadel toimunud "seminarid valijatega" ning 31. detsembri poearved on pilt, mis avaneb riigikogu tšekikaustades seekord. Näiteks Keskerakondlane Nelli Privalova on tööga seotud kulude hüvitamiseks esitanud kaks 31. detsembri toidupoe arvet. Privalova on sel päeval ostnud Stockmannist 778 krooni eest näiteks keeksikesi, jõulumaiustusi, iirisetordi. Selgituseks on tšekile kirjutatud: jõulukingitus, kohtumine valijatega pühapäevakoolis.

Samal päeval on Privalova Selverist ostnud toidukaupa 1700 krooni eest: Asti Mondoro kinkekarbid, assortiid, Martini Asti jne. Selgitusena on on kirjas: jõulukingiks, kohtumiseks valijatega 5., 6., 7. ja 8. jaanuaril.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757