Autor: Kaubandus.ee • 7. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onistari maksuvõlg on kasvanud 33 miljoni krooniseks

Eesti suuruselt kolmas alkoholitootja Onistar maadleb ikka veel hiiglasliku maksuvõlaga, mis võrreldes jaanuariga on ligi 3 miljoni krooni võrra kasvanud.

Viinatootja Onistari maksuvõlg on võrreldes jaanuariga kasvanud üle 2,6 miljoni võrra. Maksehäireteregistri raportist on näha, et praeguseks, on viinatooja võlg kasvanud 32,558 miljoni kroonini. Aasta alguses oli ettevõtte maksu- ja tolliametile võlgu üle 29 miljoni krooni.

Jaanuari lõpus peatas maksu- ja tolliamet Onistari tegevuse 60 päevaks, kuna ettevõte ei tasunud aktsiisimaksu tagatist ettenähtud ajaks.

Toona rääkis Onisteri juhatuse esimees Igor Savenkovi, et probleem on tekkinud seoses täiendavate investeeringute puudumise ning alkoholituru halbade tingimustega, ning kinnitas, et ettevõttel on plaanis kustutada tekkinud võlad kahe nädala jooksul.

Märtsi lõpus toimus ASi Onistar juhatuse kontoris Tallinnas Tartu maanteel koosolek, kus arutati aga juba ettevõtte tegevuse lõpetamist kas likvideerimise või pankroti läbi. Onistari omaniku Igor Savenkov ütles, et nad ei ole veel lõplikult otsustanud, kas firma likvideeritakse, lastakse pankrotti või jätkatakse lahenduste otsimist firma edasiseks tegutsemiseks. "Me lahendame selle probleemi nagu kõik normaalsed inimesed - ronime kasvõi oma nahast välja, laename," kommenteeris ta siis.

Täna laekus aripaev.ee toimetusse vihje, et Onistar ja Onistar Trading on koondanud kõik töötajad. Onistari nõukogu liige Jaan Mölder teemat kommenteerima ei soostunud. Õnneks oli vähe jutukamas tujus Onistari juhatuse liige Aleksander Tokarev, kes lükkas ümber väite nagu oleks kõik Onistari ja Onistar Tradingu töötajad koondatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757