Autor: Kaubandus.ee • 27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi jäätisetehase ostab hoopis Amber Trust

Eile teatas jäätisetootja Premia, et soetab endale Peterburis jäätisetehase. Peterburi Külmhoone brändijuht lükkas aga väite ümber - tegelikuks on ostjaks hoopis investeerimisfond Amber Trust.

Eile teatas jäätisetootja Premia, et ostab naaberriigis Venemaal, täpsemalt Peterburis, jäätisetehase. Peterburi jäätisetehase Külhoone brändijuht Darja Nautova eelpool nimetatud väitega aga ei nõustunud.

Premia Tallinna külmhoone teatas, et ostab Peterburi Külmhoone nr.1. Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Kuldar Leis ei soostunud aga antud teemal rääkima, viidates homsele pressikonverentsile, kus antakse asjadest ülevaade.

Vene pool aga käsitles antud teemat märksa teistsuguses võtmes.

„Alustame sellest, et mitte Tallinna Külmhoone ei sõlminud lepingut Külmhoone nr.1 ostuks, vaid rahvusvaheline investeerimisfond Amber Trust,“ selgitas tegelikku asjade kulgu Peterburi Külmhoone nr.1 brändi juht Darja Nautova. Tehingu summat brändijuht avaldama ei soostunud, kuna tegemist on ärisaladusega.

Naise sõnul investeerib fond raha Põhja-regiooni jäätiseturule, mis hõlmab Baltimaid, Soomet, Rootsit ning sealhulgas ka Peterburi. „ Premia on kõigest üks projekt, kuhu fond investeerib. Sellest tulenevalt on kaks ettevõtet tulevikus partnerid, kuna Premia tegutseb Balti turul juba pikka aega ning on seda siiani teinud vägagi edukalt,“ rääkis Nautova.

Majandussiht on idanaabrite Külmhoonel selleks aastaks juba püstitatud. Praegusel hetkel on külmhoone käive 284 miljonit rubla, aasta lõpuks peab see tõusma 400 miljoni rublani.

„Eesmärk on meile igati jõukohane. Pöörame rohkem tähelepanu marketingile ja brändiarendusele, mis aitab kaasa meie toodete levitamisele,“ rääkis ettevõte plaanidest brändijuht.

Massilist koondamist ettevõte omaniku vahetuse tõttu ei plaani, vaid suurendab hoopis tööliste arvu.

„Tekivad uued suunad, mida meil enne ei olnud, mis peaks juurde meelitama oma ala spetsialiste,“ rääkis naine.

Viimast päeva AS Ingman Jäätised juhatuse esimehena töötav Margus Kasteina sõnul on tegemist väga julge sammuga. „Ma ei tunne Venemaa turgu väga hästi, aga minu arvates on see väga julge ja ambitsioonikas samm. Ma hindan väga Premia pealehakkamist ja julgust. Samas pean märkima, et Vene turul on väga tugev konkurents ja see ettevõte, mille nad ostsid, on orienteeritud Venemaa turule. See on julge samm, aga tervitan seda igati“, märkis Kastein.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757