Autor: Kaubandus.ee • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindmaa: Kurb, et Eesti ettevõtted lähevad välismaalaste kätte

Endine Wõro Kommerts AS juht ja praegune Pintmann Grupp OÜ omanik Aigar Pindmaa sõnul on kurb, et jälle üks eestimaine ettevõte läheb välismaalaste kätte.

„Kurb on, et suured eestimaised asjad lähevad väliskapitali kätte,“ ütles Pindmaa aripaev.ee-le kommentaariks Wõro ostu kohta Atria Grupi poolt. Tema sõnul ei saa kindlasti öelda, et oleks olnud halb tehing, aga ettevõtete välismaalastele andmine teeb siiski natuke kurvaks teda kui Wõro ülesehitajat ja endist töötajat.

Rõõmsam on tema meelest aga asjaolu, et töökohad jäävad alles ja loodetavasti on töötajatel uute omanike all endiselt hea.

Küsimusele, mida võib Atria Grupi laienemine Eestis turuosadega teha, vastas Pindmaa, et kindlasti toimuvad mingid muutused. „Kindlasti kedagi see mõjutab, aga täpselt ei oska öelda, mis ta kaasa toob.“

Soome lihakontsern Atria Grupp kiirendab oma kasvu Eestis ja ostis ära kaks lihatööstust AS Wõro Kommerts ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstus. AS Wõro Kommertsi aktsiakapitalist on tehingu objektiks 97,7 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070