Autor: Kaubandus.ee • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumaa: Wõro müük turgutab Kalevi ja Tere ostuprotsessi

Wõro Kommerts AS-i aktsionäri Finare System juhatuse liige Indrek Rahumaa sõnul saab Wõro müügist teenitud tuluga turgutada AS Kalevi ja AS Tere ostu.

„Jah ikka….äritegevuse laiendamiseks,“ ütleb Rahumaa otsi lahti jättes Wõro Kommertsi müügist Atria Grupile saadud raha edasiinvesteerimise kohta. Küsimusele, kas äkki läheb raha Kalevi ja Tere ostmisse, vastas Rahumaa, et kindlasti aitab müügist teenitud summa ka sellele tehingule kaasa.

Müümise tagamaadest rääkides Rahumaa mõtleb veidi ja ütleb siis: „Põhimõtteliselt oli Atrial strateegiliselt suur huvi ostmise vastu.“ Tema sõnul oli Atria huvi Wõro vastu juba pikka aega suur, kuid täpsemaid põhjuseid, miks oli huvi sedavõrd suur jagab ilmselt Atria ise, sõnas ettevõtja.

„Jäime rahule jah, muidu poleks teinud,“ naerab Rahumaa, küsimuse peale, kuidas läks tehing. Pikaajaline Atria-poolne huvi tõi Rahumaa sõnul õiglase hinna, kuigi numbritest lepingu konfidentsiaalsuse tõttu rääkida ta ei saa.

Rahumaa sõnul kuulus Wõro aktsionärile AS Finare System 34% aktsiakapitalist ja kuna enamusosaluse ost ei õnnestunud ning finantsinvesteeringutest huvitatud ei oldud, otsustatigi müügi kasuks. „Protsess oli pikaajaline ja me ei leidnud hinnas kokkulepet,“ põhjendas Rahumaa enamusosaluse ostmise võimatuks osutumist.

Wõro Kommerts juhatuse liige ja juht Kaido Kaare ütles seoses ettevõtte minekuga Atria Grupi alla, et kuigi ta ei tea täpselt, mis edasi saama hakkab, jääb praegu on kõik vanaviisi.

Kaare soovitas ostu-müügi toimumise küsimustes pöörduda aktsionäri OÜ Imco Valdus poole, mille juhatuse liige Lembit Ülper aripaev.ee-le kommentaari enne järgmist nädalat ta ei anna ning kiirustas kõnet lõpetama.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700