Autor: Kaubandus.ee • 9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playtech kasvatas Rain Kivisikust miljardäri

Kaks aastat tagasi tehtud otsus viia online-kasiinode tarkvara tootja Playtech Londoni alternatiivbörsile on teinud ettevõtte omanikeringi kuuluvast noorest tartlasest Rain Kivisikust miljardäri ning tõstnud mehe Eesti paarikümne jõukaima ettevõtja hulka.

Playtechi aastaaruande järgi kuulus 2007. aasta lõpus Kivisiku firmale Interexpo Trading Limited 4,07 protsenti Playtechi aktsiapakist. Aktsia kurssi arvestades maksab see üle 930 miljoni krooni.

See lisandub nendele enam kui 200 miljonile kroonile, mille Kivisik teenis paar aastat tagasi osa aktsiate müügist Playtechi börsile tulekul. Pluss veel omanikutulu, mida Playtech maksis 2006. eest 15,7 senti aktsia kohta - Kivisiku osaks pea 15 miljonit krooni.

Meedia tähelepanu eest hoolikalt kõrvale hoidva Playtechi looja Rain Kivisikuga ei õnnestunud Äripäeval ühendust saada, seda ka kommunikatsioonijuhi kaudu.

"Rain tegeleb Playtechi projektidega ning on jätkuvalt aktiivne," iseloomustab miljardäri Playtech Estonia tegevjuht Rein Lemberpuu. "Ta on olnud Playtechi ülesehitamisel väga järjekindel ja hea visionäär, kuid loomulikult on eduka ettevõtte loonud kogu meeskond."

15 mln krooni teenis Kivisik Playtechi aktsiatelt dividende 2006. aasta eest.

20 mld krooni on Playtechi turukapitalisatsioon, mis teeb temast internetimängurlusele tarkvara pakkuva tööstusharu lipulaeva.

Playtechil on plaanis agressiivselt tegevust laiendada ja seetõttu korraldas ettevõte juuni keskel lisaemissiooni, laiendades aktsiapakki umbes 10 protsenti ja kaasates aktsiaturgudelt üle kahe miljardi krooni. Kontsern plaanib sellega rahastada tarkvaraarendajate ülevõtmisi.

Playtechi tegevjuht Mor Weizer ütles, et emissiooniga kaasatav raha annab Playtechile ülimalt tugeva bilansi.

Ettevõtte 2007. aasta kogutulu on võrreldes eelneva perioodiga kasvanud 86 protsendi võrra. "Sellegipoolest näeb Playtech Ltd juhtkond täiendavaid kasvuvõimalusi ettevõtete omandamise teel, mis tõstaks järgnevateks perioodideks märgatavalt ettevõtte väärtust ja suurendaks kasvupotentsiaali," on märgitud.

Praegu töötab Playtechi kontsernis enam kui 700 inimest, sealhulgas Playtech Estonias 320 ning Tallinnas asuvas Videobeti arenduskeskuses 70 töötajat.

Playtechi aktsia noteeriti Londoni börsi alternatiivturul 2006. aasta märtsi lõpus. Alates aktsiate esmaemissioonist (IPOst), mil aktsiaid müüdi 257 penni tükk, kerkis väärtpaber juuni lõpuks rekordilise 558 pennini. Viimase aasta jooksul on aktsia tõusnud 39 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757