Eesti leib, vorst ja hapukoor on parem kui
põhjanaabritel, kinnitavad lahe taha kolinud eestlased, kelle sõnul frikadelle,
pelmeene ning kohukesi pole sealsetest poodidest üldse mõtet otsida, kirjutas
Maaleht.
"Odav kolmeeurone vorst on paberiga pooleks, kallimates on ikka liha ka sees," iseloomustab Helsingis elav Endel Liivak Soomes toodetud vorstide maitset.
Piimatoodetest on väliseestlaste sõnul Eestis paremad kohupiima-kreemid ja jogurtid. Pärast Soome kolimist tunnevad eestlased kõige suuremat puudust hapukoorest, kuid tänu viimastel aastatel Soomes avatud eesti poodidele (Eestin Herkut) ei pea väliseestlased külla tulnud sõpradel ja sugulastel enam paluma rukkileiba ja hapukoort tuua.
Viinereid ostetakse aga tavakauplusest, sest seal on need soodsama hinnaga ja maitse osas pole vahet.