Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti MAXIMA sai eestlasest tegevjuhi

Eelmisel nädalal asus Balti riikide suurima kaubanduskontserni MAXIMA GRUPE tütarfirmat Maxima Eesti juhtima eestlasest tegevdirektor Margus Pärn, teatas ettevõte täna.

Siiani Maxima Eestit juhtinud Zydrunas Valkeris hakkab tulevikus tegelema MAXIMA GRUPE laienemisprojektidega. Grupi peadirektori Gintaras Marcinkeviciuse sõnul tuleb Margus Pärn Maxima kiire laienemise ja kasvamisega toime. „Kindlasti on ta hästi kursis eestlaste tarbimiskultuuriga, mis muudab kauplusketi tegevuse senisest veelgi tõhusamaks,” ütles Marcinkevicius.

MAXIMA GRUPE personalidirektori Sakalas Gorodeckise kinnitusel valiti uus juht lähtuvalt tema teadmistest ja oskustest finants- ja kaubandusvallas. Ta lisas, et kohaliku turu tundmine annab parema ülevaate eestlaste tarbimisvajadustest kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas.

Saaremaal sündinud ning kasvanud 38aastane Margus Pärn on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna tootmise ökonoomika ja juhtimise eriala. Lisaks on ta läbinud EBSi rahvusvahelise ärijuhtimise kursused. Pärn töötas varem Maag Grupi finantsjuhina ja Normas ning juhtinud kiire kasvuga hulgifirmat Sales-Star.

Maxima Eesti jätkab kiire laienemise kursil. Tänavu on plaanis avada veel kümmekond kauplust. Võrreldes möödunud aastaga kasvas Maxima käive Eestis tänavu 50,5 protsenti 2,1 miljardi kroonini. Kuue kuu jooksul lisandus Eestisse kuus Maxima kauplust, nende hulgas ka Eesti esimene MAXIMA XXX hüpermarket Pärnus.

Balti riikide suurimal jaemüügiketil on tänase seisuga 424 kauplust. Neist 229 töötab Leedus, 124 Lätis, 49 Eestis ja 22 Bulgaarias. Kõikides riikides kokku annab Maxima tööd rohkem kui 25 000 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757