Autor: Kaubandus.ee • 24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Noop: sügisel panevad nii mõnedki toitlustusasutused uksed kinni

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul läheb Tartu söögikohtadel pealinna omadest stabiilsemalt. Ta möönis, et turistihooaaja lõpul mõtlevad nii mõnedki toitlustusasutused sulgemise peale.

A.Le Coqi juht Tarmo Noopi prognoosis kevadel, et kui toitlustusasutused suve üle elavad, siis paljud neist peavad sügisel oma asjad kokku pakkima.

„Kindlasti ei saa öelda, et nüüd sügisel tuleb toitlustusasutuste seas massiline pankrotilaine, kuid eks turg teeb omad korrektiivid,“ rääkis õlletööstur aripaev.ee’le.

Küsimusele, kas ka Tartu toitlustusasutustes on langust märgata, arvas Noop, et Tartu restoranide ja kohvikutel läheb stabiilselt. „Suuri muutusi märgata ei ole,“ sõnas ta.

Lisaks sellele, et paljud toitlustusasutused pole suutelised riigile makse maksma, ei suuda nad ka tarnijatele õigeaegselt tasuma. Tarmo Noobii sõnul A.Le Coqil maksmata arvetega probleeme ei ole. „Meil on selles suhtes karm poliitika ning kõik teavad seda,“ rääkis Noop.

„Tegelikult oli langust toitlustusturul näha juba eelmisel sügisel. Langusele on jõudsalt kaasa aidanud majanduse langus ja sellest süvenev pessimism,“ arvas Noop, lisades, et esimene koht, kust kokku hoidma hakati, oli just restoranide külastamiste arvelt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757