Autor: Kaubandus.ee • 18. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sulemees Ajasto kalendritehast ei karda

Eesti firma Sulemees OÜ täna avatavat Ajasto Diary Groupi kalendritehast konkurendina ei karda, sest koos ollakse turul olnud juba kümme aastat.

Ühe osaniku ja juhataja Mait Puusepa sõnul Sulemees OÜ-l avatava kalendritehase ees hirmu ei ole. „Ega nad Eestis midagi rohkem teha ei saa, kui nad siiani on teinud,“ lisas ta. Puusepa sõnul ollakse Ajasto Diary Groupi alla kuuluva Büroodisain OÜga konkureeritud juba kümme aastat.

„See on nii suur firma, et nad võivad seda endale lubada. Meie tegutseme ainult Eesti turul ja teeme Soome natukene,“ kommenteeris Puusepp aripaev.ee-le tehasesse investeeritud 100 miljonit Eesti krooni.

Kuidas mõjutab majanduse jahtumine kalendriäri, on veel vara rääkida. „See on jaanuaris näha. Kui see eelmine kriis oli, siis küll kalendrimüük tagasi ei läinud. Märkmikku ostetakse üks kord aastas ja nii palju raha ikka leitakse,“ sõnas juht. „Mis puudutab korporatiivkliente, kes ostavad firmakingitusteks, sealt võib küll tagasilöök tulla. Aga ma ei usu, et väga suur,“ nentis Puusepp kalendrimüügi lähitulevikust rääkides.

Kas kalendrid kaovad kunagi ka ära? „Kunagi kindlasti, aga mitte praegu. Ma arvan, et see on väga kauges tulevikus, kui kalender võib ära kaduda. Arvutit ju kaasas ei kanna ja teine asi on harjumus,“ ütles Puusepp ning lisas: „Need põlvkonnad, kes on harjunud kalendrit kasutama, kasutavad edasi. Mis saab sellest põlvkonnast, kes praegu on lapsed, seda öelda ei tea.“

OÜ Sulemees asutasid 1996. aastal kolme Eesti kodanikku kalendrikirjastusena. Alates 2001. aastast tegutseb OÜ Sulemees kontoritarvete jaemüügiturul. Väiksema osa müüdavatest kaupadest toodame me ise või impordime Eestisse. Alates 2001. aastast trükib Sulemees suure osa müüdavast toodangust ise, selgus ettevõtte kodulehelt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757