Autor: Kaubandus.ee • 8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi kommipood ajas elanikud närvi

Majaelanike vastuseisu tõttu pidi Kalevi kommivabrik loobuma Tartu kesklinnas kohviku avamise mõttest ja leppima vaid kommipoega, ent ka sellele on kaheksa Küüni ja Poe tänava nurgal elavat inimest vastu.

Endise Ugandi kingapoe ruumid, mis sel kevadel vabanesid, otsustas linnavalitsus anda ASile Kalev Chocolate Factory, et seal võiks avada kohviku-kommipoe, kirjutas Tartu Postimees.

Kuna ruumide senine kasutusotstarve oli tööstuskaupade pood, tuli see muuta toidukaupluseks, selleks pidi linn aga küsima arvamust samas majas elavatelt inimestelt, kuid nende vastus oli üllatav: linnavarade osakond sai üheksa elaniku allkirjaga lakoonilise kirja, et nemad ei ole ruumide kasutusotstarbe muutmisega nõus. Mitmed elanikud kartsid, et esmalt võib ruumidesse tulla küll vaid kohvik, hiljem aga juba mõni kõrts ja siis pole elanikel enam võimalik milleski kaasa rääkida, veidi hiljem jõudis linnavarade osakonda uus kiri kaheksa elaniku allkirjaga, seal olid ka vastuseisu põhjendused: toidupood häirib elanikke pikema lahtiolekuaja tõttu rohkem kui tööstuskaupade pood, lisaks on toidupoel suurem veekasutus, mis koormaks liigselt maja niigi ülekoormatud kanalisatsiooni, ka kaasneks poega suurem pakenditaara hulk.

ASi Kalev Chocolate Factory jaemüügi juht Janar Rodima rääkis, et Kalevil pole seni olnud majaelanikega probleemi üheski linnas, kus nende kommipoed asuvad. «Ühtegi probleemi ei ole tekkinud isegi kohvikute puhul,» lisas ta.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700