Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paku24 oksjonil müüdi loata Neste kütusekaarti

Kuigi Neste Eesti AS pole andnud oksjoniportaalile Paku24.ee õigust müüa ettevõtte kütusekaarti, toimus siiski novembri keskpaigas kaardi lunastamiseks oksjon.

Neste Eesti kliendisuhete juhi Kristi Pari kinnitusel pole nimetut Neste kaarti võimalik saada. Enda nimele kaardi teinud eraisik või firma ei tohi aga kaarti edasi anda kolmandale isikule kasutamiseks. Samuti ei luba Neste oma kaarti müüa avalikus oksjoniportaalis.

"Neste ei tee koostööd portaaliga Paku24 ega ühegi teise samalaadsega oma kaardi müügiks," ütles Pari. Samas kinnitas ta, et sellest juhtumist ollakse teadlik. "Võtsime nendega ühendust kohe, kui vastava info saime," ütles Pari ning lisas, et Neste sai kaardi pakkumisest oksjoniportaalis teada vihje kaudu.

"Oleme ka varem märganud, et Neste kaarti müüakse mõnel oksjonil. Kui oleme palunud müügi lõpetada, siis on seda ka tehtud," rääkis ta.

Kui Paku24 teeb ettevõtte nimele kaardi, siis põhimõtteliselt on tal võimalik seda müüa? "Nagu juhtunust nähtub, on see võimalik," vastas Pari. Kas Paku24 nimele on tehtud Neste kaart, seda infot ettevõte väljastada ei tohi. "Loodame, et peatselt kajastab ka seadusandlus nn sendioksjoni tüüpi ettevõtmisi ning tagab sellega parema kaitse nii ostjatele kui müüjatele," oli kütusefirma kliendisuhete juht optimistlik.

Neste kaardi saamiseks on vaja täita avaldus eraisiku või reaalselt eksisteeriva ettevõtte nimele. Kinkekaarte nagu kaubanduskeskustel või poodidel Nestel ei ole.

Paku24 kodulehel on kirjas, et portaali haldab OÜ Mumak Grupp. Ettevõte peaks kuuluma äriregistri andmetel noormehele nimega Janis Tererovski, kelle aadressiks on märgitud Läti. Helistades äriregistris olevale mobiiltelefonile vastas hoopis meesterahvas nimega Risto, kes enda sõnul oli selle ettevõtte omanik, kuid müüs selle kellelegi maha. Uurides, kas tegemist võis olla Janis Teterovskiga, vastas endine omanik, et võis küll.

Domeen Paku24 kuulub EENet andmetel ettevõttele Filifera, mille omanik on Urmas Sääsk ja juhatuse liige Janis Teterovski.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757