Autor: Kaubandus.ee • 19. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti nõukogu kinnitas 2009. aasta eelarve

Eesti Posti nõukogu kinnitas täna ettevõtte järgmise aasta eelarve, mille kogumahuks on 952 miljonit krooni.

Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul vähendati eelarves tulude poolt 61 miljonit krooni, sh arvestati postituru avanemisega kaasnevaid mõjusid. Samuti vaatas ettevõtte juhtkond kriitilise pilguga üle kulud, mida vähendati 43 mln kr, sh vähendati tööjõukulu ligi 25 mln kr.

"Nõukogu andis eelarve esimese lugemise järel juhatusele ülesandeks analüüsida veel kord 2009. aasta tulude võimalikke laekumisi ning arvestada postituru avanemisega järgmise aasta 1. aprillist," lisas Atonen.

Eesti Posti prognoositav kasum järgmisel aastal on 2,9 miljonit krooni. "Ettevõtte järgmise aasta peamiseks eesmärgiks on avaneva postituru ning halveneva majanduskeskkonna tingimustes tagada ettevõtte jätkusuutlikkus,“ ütles Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste.

Lähiaastatel panustab Eesti Post olemasolevatesse teenustesse, et säilitada oma turuosa ning investeerib uutesse valdkondadesse nagu logistika ja infologistika, et tagada ettevõtte jätkusuutlikkus ning eesmärkide täitmine. Kliendirahulolu suurendamiseks toob ettevõtte turule klientide vajadustele vastavad uued teenused ning kasumlikkuse tagamiseks on kavandatud aktiivne müügitegevus ning teenustele suunatud kampaaniad, teatas Eesti Post.

"Eesmärkide täitmiseks plaanib Eesti Post lähiaastatel suurendada investeeringute mahtu, järgneval aastal on kavas investeerida 78,3 miljonit krooni," lisas Ahti Kallaste.

Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen, Tauno Tuula, Mario Lambing, Reet Roos, Edvard Saarma, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757