Autor: Kaubandus.ee • 30. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rocca al Mare keskus: rahvas hoiab raha hoiukassas

Rocca al Mare kaubanduskeskuse juhataja Mati Pops ütles jõulumüügi kohta, et inimestel raha on, aga seda pigem hoitakse nii-öelda hoiukassas.

„Impulsiivostude osakaal on selgelt langenud ja jääb mulje, et rahval küll raha on, aga seda hoitakse hoiukassas,“ kommenteeris Pops inimeste ostukäitumist. Üldist trendi jõuluajal võis Popsi sõnul tänavu nimetada pigem praktiliseks, kui eelmistel aastatel võis nimetada seda hulluks rabamiseks.

„Hetkel võib öelda, et müük ei ole langenud, aga samas on keskuse kontseptsioon eelmise aastaga muutunud,“ märkis Pops. Uuenenud keskuse osa avati oktoobris ja seega ei saa Popsi sõnul selle aasta jõulumüüki objektiivselt eelmise aastaga võrrelda.

Pops ütles, et Rocca al Mare kaubanduskeskuses on laienenud nii kodutarvete- kui ka lastepoed, samuti Prisma. „Seega väga suur osa on lisaks Prismas olevatele nii toidu- kui tarbekaupadele müüdud ka raamatuid, mänguasju, sisustuskaupu,“ rääkis Pops enim ostetud asjadest.

Jõulumüügi numbrid saab kokku lüüa jaanuari alguses, kuna sisuliselt see veel kestab, lisas ta.

Popsi sõnul jäi suurim müük jõulupühade eelsesse päevadesse, mis kulmineerus 23. detsembril. „Allahindlused on erinevatel kaupmeestel kestnud juba väga pikalt ja kuni 60 protsenti, mõningatel juhtudel ka rohkem,“ kinnitas keskuse juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700