Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusepp: Kaubamaja aasta märksõna on jalatsiäri

Tänavu on Kaubamaja peasuunaks ja märksõnaks jalatsiäri, ütles Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp, kuid samuti on tema sõnul olulised ettevõtte teised suunad.

Kuigi eelmine aasta polnud Kaubamajale kõige parem, oli siiski näha, et kampaaniad töötasid, võttis Puusepp 2008. aasta kokku. Tema sõnul ületas sügisene Osturalli avapäev kõiki seniseid rekordeid külastajate arvu ja käibe poolest.

Selleks aastaks prognoosis Puusepp, et käibekasvu turul ei tule. Tõenäoliselt on muutused väikesed, lisas ta. Samuti on tarbijad Puusepa sõnul endiselt pessimistlikud ja valivad kaupa väga hoolikalt ning tihti lükatakse ostud edasi.

Autokaubandusest rääkides ütles Puusepp, et möödunud aastal läksid paremini kaubaks odavamad ja hea hinna ning kvaliteedi suhtega sõidukid. Käesoleval aastal plaanib Kaubamaja suurendada Kia turuosa ja leida uusi brände, mida senisele lisaks müüma hakata.

Veel on Kaubamajal plaanis käesoleval aastal startida uue kaubamärgiga I.L.U, millest saab ilupoodide kett. Esimene kauplus avatakse kevadel Pärnus. Lähiaastate plaanidesse kuulub Baltimaades kümnepoeliseks ketiks laienemine. Puuseppa sõnul loob iga keti pood 7-8 uut töökohta.

Kui palju Kaubamaja uue kaubamärgi käivitumisse ja poodide avamisse investeeris, ei soostunud juht ütlema. Investeering ruutmeetri kohta on tasemele vastav, lisas Puusepp.

ASi Tallinna Kaubamaja mullune käive oli esialgseil andmeil 6,6 miljardit krooni, kasvades aastaga 11%. Ettevõtte kasumlikkus vähenes. Tallinna ja Tartu kaubamajade mullune käive oli 1,5 miljardit krooni, kahanedes 2007. aastaga võrreldes 0,7%.

Kontserni autokaubanduse ärisegmendi 2008. aasta käive oli 528 miljonit krooni, vähenedes aastaga 10%. Eelmisel aastal müüdi 2056 uut sõidukit, mis on 7% vähem kui 2007. aastal.

Alates eelmise aasta aprillist on Kaubamaja kontsern tegev jalatsikaubanduses, mille käive aastalõpu seisuga oli 168,5 miljonit krooni. Kontserni kuulub 35 jalatsikauplust, millest 28 tegutsevad Eestis ja 7 Lätis.

Kontsernis kokku sooritati 2008. aastal kokku 37,6 miljonit ostu, mis on 8% enam kui 2007. aastal. Eelmise aasta lõpu seisuga ulatus püsiklientide arv üle 345 000 kliendi, kasvades aastaga 38%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757