Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2009

Selveri käive tänavu pisikeses kasvus või muutumatu

Sarnaselt Tallinna Kaubamajale ei prognoosi ka A-Selver sel aastal käibe kasvu, ütles tänasel pressikonverentsil A-Selveri juht Iivi Saar.

"Selveril sellel aastal käibe tõusu tulemas ei ole, kui, siis vähesel määral," kommenteeris Saar. Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp lisas, et tegelikult on Selver tänu laienemisele tõusuks valmis.

Saar rääkis, et kuigi ostjad on toidukaupade soetamisel oma tarbimisotsuseid muutnud, "inimesed õnneks sööma peavad". Selverite juhi sõnul on tarbijail üks kokkuhoidmise võimalus poekülastuste arvuline vähendamine – enam ei käida kaupluses iga päev, vaid kaks või kolm korda nädalas.

Sellele vaatamata saavutas Selver mullu Eestis ja Lätis kümneprotsendilise ostude arvu kasvu. Aasta jooksul sooritati kahe riigi Selverites kokku ligi 29 miljonit ostu.

Saare kinnitusel on Selveri käive kümneaastase tegutsemisaja jooksul kasvanud kümme korda. Mullu oli käibekasv 15%. Samuti nentis ta, et Selver on oma turuosa suurendanud ning teinud seda Rimi ja ETK arvelt.

Selveri laienemisplaane kommenteerides tõdesid nii Ivi Saar kui Raul Puusepp, et tempot on võrreldes aasta tagasi tehtud plaanidega veidi maha võetud, kuid vaikselt siiski laienetakse. "Lisaks kahele uuele Eesti Selverile – jaanuaris avame Narva Soldino Selveri ja märtsis Kakumäe Selveri –, jätkub Selveri laienemine Lätis," ütles Saar.

Selveri super- ja hüpermarketite 2008. aasta Eesti ja Läti konsolideeritud käive kasvas 4,3 miljardi kroonini, mis on 15% enam kui aasta varem.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700