Kaubandus.ee  • 14. jaanuar 2009
Jaga lugu:

Tiffany luksusehted koguvad tolmu

Luksusehete müüja Tiffany Co oli sunnitud peale 21%-list pühademüügi vähenemist vähendama oma kasumiprognoose.

Kallite kaupade, aga eriti just kallite ehete müük on majanduslanguses kõige enam pihta saanud. "Ka rikkad nutavad," kuigi majanduslanguses on just rikkad need olnud, kes oma tarbimisharjumusi pole eriti muutnud. Nüüd on aga ajad teised.

Ettevõte teatas, et vaatab hoolikalt üle kõik oma kuluallikad ning üritab turuolukorraga kohaneda. Tiffany ootab nüüd täisaasta kasumiks 2,25-2,3 USA dollarit aktsia kohta. Novembris alandas ettevõte kasumiprognoose 2,3-2,5 USA dollarini. See oli just enne tänupühi, mis traditsiooniliselt juhatab sisse suure pühadehooaja osturalli. Pühad möödusid ettevõtte jaoks aga raskelt. Olemasolevate poodide müük vähenes novembris ning detsembris tervelt 35%. Globaalne müük kukus detsembris 21% 687,4 miljonile dollarile. 2007. aasta pühadehooajal tõusis ettevõtte müük 8%.

Täisaasta käibeks, mis lõppeb 31. jaanuariga, prognoosib ettevõte 2,85 miljardit dollarit.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt