Autor: Kaubandus.ee • 14. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiffany luksusehted koguvad tolmu

Luksusehete müüja Tiffany Co oli sunnitud peale 21%-list pühademüügi vähenemist vähendama oma kasumiprognoose.

Kallite kaupade, aga eriti just kallite ehete müük on majanduslanguses kõige enam pihta saanud. "Ka rikkad nutavad," kuigi majanduslanguses on just rikkad need olnud, kes oma tarbimisharjumusi pole eriti muutnud. Nüüd on aga ajad teised.

Ettevõte teatas, et vaatab hoolikalt üle kõik oma kuluallikad ning üritab turuolukorraga kohaneda. Tiffany ootab nüüd täisaasta kasumiks 2,25-2,3 USA dollarit aktsia kohta. Novembris alandas ettevõte kasumiprognoose 2,3-2,5 USA dollarini. See oli just enne tänupühi, mis traditsiooniliselt juhatab sisse suure pühadehooaja osturalli. Pühad möödusid ettevõtte jaoks aga raskelt. Olemasolevate poodide müük vähenes novembris ning detsembris tervelt 35%. Globaalne müük kukus detsembris 21% 687,4 miljonile dollarile. 2007. aasta pühadehooajal tõusis ettevõtte müük 8%.

Täisaasta käibeks, mis lõppeb 31. jaanuariga, prognoosib ettevõte 2,85 miljardit dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757