Autor: Kaubandus.ee • 4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag investeeris läinud aastal tootmisesse 25 miljonit

Maag Piimatööstus investeeris 2008. aastal ligi 25 miljonit krooni seadmete ning tootmise renoveerimisse, millest ligi 10 miljonit krooni kulus uue kodujuustu tootmise ja pakendamise liini ning pudeliliini uuendamisse. 4 miljonit krooni läks Farmi kaubamärgi uuenduseks..

Maag Piimatööstuse ASi juhataja Valdis Noppeli sõnul on investeering kodujuustu tootmisliini ettevõtte jaoks väga olulise tähtsusega, millega tuldi toime ilma toetuste abita. „Tänu uuele liinile on tootmisprotsess kaasaegsem ja kiirem, hõlmates endas palju vähem käsitsi tööd,“ sõnas Noppel pressiteate vahendusel.

Lisaks 10 miljonilise investeeringuga kodujuustu tootmisesse investeeris Maag Piimatööstus eelmise aasta kevadel ligi 6 miljonit krooni pudeliliini, mis võimaldab pakendada sõltuvalt pudeli mahust kuni 5000 pudelit tunnis.

„Loodame, et uus eestimaine visuaal paneb ka meie tarbijaid tänases majandussituatsioonis mõtlema sellele, et ostes Eestis valmistatud tooteid, aidatakse kaasa töökohtade ja eestimaise piimatööstuse säilimisele,“ sõnas Maag Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik Farmi kaubamärgi uuest välimusest rääkides.

Maag Piimatööstuse tootmisüksused asuvad Rakveres, Jõhvis ja Annikveres ning ettevõte on Virumaa piirkonnas toiduainetööstustest suuruselt teine tööandja, andes tööd 256 kohalikule inimesele.

AS Maag Piimatööstus kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni AS Maag Grupp, mis loodi 1996. aastal. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Grupi harukontorid asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas. Kontsern annab tööd rohkem kui 600 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070